För att leva drömmen måste man omvandla den till ett mål

Att bli finansiellt fri är för många en utopi. Något man kanske smått oseriöst drömmer om men som man aldrig tror kommer att bli verklighet, en dröm. Hur många (inklusive mig själv) har inte tänkt på hur livet skulle bli om man bara vann 25 000 kr i månaden i 25 år? 

Klipp till nu när vi utan att blinka för över just 25 000 kr i månaden till sparande. Skillnaden mot den där trisslottsdrömmen är att vi istället för att ligga i en hängmatta i solen om dagarna, arbetar heltid. 

Eftersom vardagen inte har förändrats nämnvärt för oss sedan vi började vår frihetsresa så måste jag ibland (ganska ofta) stanna upp och vältra mig i att det faktiskt händer! Att vi på något sätt lever drömmen om att bli fria från det tvångsmässiga arbetet och att det faktiskt fungerar. 

Anledningen till att drömmen blivit verklighet för oss är för att vi insett att det faktiskt går, trots barn, villa, (billig) bil, mm. Hade vi inte insett det hade vi kanske fortfarande trott att det var rimligt att staten skulle bestämma hur länge vi skulle jobba. 

Säkerligen kommer vi stöta på problem längs vägen men just nu känner vi oss inte på något sätt begränsade av vårt sparande så det finns ingen anledning att ändra kurs.

Detta året hoppas vi att portföljen ska nå den första miljonen (gärna lite mer) och avkasta 36 000 kr i utdelningar. Mot framtiden!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Friegen

Början

Miljonär