Koll på kostnaderna

Under tre års tid har jag hyfsat noga följt våra kostnader få veta vart våra pengar tar vägen. Nu låter det som att jag inte hade någon koll alls, vilket inte är sant. Men genom att skriva ned månadens transaktioner så kan man ju förutom att få koll på kostnaderna, även över tid se hur dem utvecklats. 

I vårt fall har kostnaderna drastiskt minskat de senaste tre åren, framförallt på grund av att vi inte längre behöver lägga stora summor på renovering och trädgård. I övrigt ser vi inga stora förändringar. Det finns inget vi avstår från som vi egentligen ville göra, men vi konsumerar heller inte längre slentrianmässigt. 

2018 såg fördelningen av våra kostnader ut såhär:

Vi är alltså inga supersparare utan gjorde i snitt av med 25 000 kr i månaden. Fortfarande går en betydande del till fix med huset men efter detta året hoppas vi vara färdiga med de stora investeringarna. 

Som friegen kommer vi troligen inte lägga 5000 kr i månaden på renovering men istället kanske resekostnaderna skjuter i höjden. Oavsett tror vi att 25 000 kr i månaden är det vi behöver för att leva såsom vi vill. Under resans gång kanske det visar sig att vi behöver mer pengar, eller mindre, men nu har vi i alla fall ett mål att ta sikte mot.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Friegen

Början

Miljonär