Byta bil?

På vår lilla villagata bor det en framgångsrik företagare som har, inte mindre än tre Porschar. (Vet knappt hur man böjer ordet Porsche i plural.) Jag tänker inte ens skriva hen, för alla fattar att det är en han. Förutom alla bilar finns även vattenskotrar och snöskotrar på uppfarten. För mig osar det kapitalförstöring för andra framgång. 

På vår uppfart står en tio år gammal Volvo som i mina ögon ser ut som ny. Den står i princip stilla måndag till fredag, sen rullar den till affären, återvinningen, utflyktsmålet på helgen. Om vi skulle köpa en ny bil skulle det bli som när man köper ett dyrt gymkort och räknar på vad varje träningstillfälle kostat, för mycket. Men även om vår bil inte körs speciellt mycket så har den nu passerat tio år och vi står inför ett delikat problem. Det är nämligen så att vi har möjlighet att få plocka ut en förmånsbil. Jag vet att det innebär en kostnad men herregud att det ska vara så svårt att exakt veta vad det kommer kosta oss. 

Det enklaste hade väl varit att bara ha kvar vår nuvarande bil och hoppas att den överlever tio år till. Samtidigt är det rätt smutt att få köra en ny bil utan att behöva tänka på service, tvätt eller däckbyte. Kanske skulle det bli fler bilsemestrar istället för flyget?

I helgen ska vi försöka hinna prova lite bilar och förhoppningsvis bli lite klokare. Eftersom vi totalt sett kör rätt lite och när vi kör ganska mycket stadskörning, så känns det på förhand som att en elhybrid kan vara något. Men vi får se. Ett troligt scenario är dock att vi hittar på något annat och missar, igen, bilhandlarnas öppettider. Så mycket bryr vi oss om bil egentligen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Friegen

Början

Miljonär